Lázár János Országgyűlési képviselő, Csongrád 04. választókerület

Hitvallás

Magyar vagyok és keresztyén, alföldi polgár és európai. Családapa, aki politikusként is azért küzd, hogy a gyermekeink egy békés és gyarapodó országban, a szülőföldjükön boldogulhassanak.

Magyar vagyok, a hazájára és a nemzete kultúrájára büszke polgár. A magyarság ezer évének minden részét örökségemnek tekintem: a dicsőséges fejezetekből erőt merítek, a kudarcokból tanulni igyekszem. Fiaimat arra nevelem, hogy a kivételes teljesítményt nyújtó magyarokra példaképként tekintsenek, hazafiként pedig mindig álljanak ki a többi magyarért, éljenek azok bár itthon vagy az elszakított területeken, vagy akár szétszórva a nagyvilágban. A nemzet a számomra attól több egy nyelvet beszélő emberek puszta csoportjánál, hogy tagjai felelősséget viselnek egymásért. Összetartozunk.

Részletesebben

Önéletrajz

1975-ben született Hódmezővásárhelyen, iskoláit szülővárosában végezte, majd egyetemi diplomát Szegeden szerzett. 2002 és 2012 között Hódmezővásárhely polgármestere, 2002 óta országgyűlési képviselő. 2014 óta a Miniszterelnökséget vezető miniszterként tagja Orbán Viktor kormányának. Házas, két gyermek édesapja.

Tovább

Interjúk

2017.04.27.

Lázár szerint a tramtrain ügye róla is szól

Délmagyarország – Fontos a beruházás, de nem bármi áron mondja a miniszter

Tovább

Szerintem...

Egy hetem

Rendhagyó életrajz

Négyszemközt

Kormányinfó

Választási eredmények

Az idővonal oldalirányosan mozgatható.

Választókerület

A Csongrád megyei 4. számú, Hódmezővásárhely központú választókerület két járásához 19 település tartozik. A hódmezővásárhelyi és makói járásokban 100 787-en élnek, közülük 81 635-en szavazhatnak.

Fejlesztések a választókerületben