A FOGLALKOZTATÁS ÉS AZ ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA A KISZOMBORI BÖLCSŐDE FÉRŐHELYBŐVÍTÉSÉVEL

TOP-1.4.1-15-CS1-2016-00028

Kiszombor

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata a Rákóczi utca 8. számú telken meglévő épület átalakításával és bővítésével 3 gyermekszobás bölcsőde létrehozását tervezi. A meglévő épület nincs használatban, korábban a CSM Mentál Gondozó Alapítvány által működtetett szociális idősotthonnak adott helyet. Ezt kívánják kibővíteni, ahol a bölcsőde működéséhez szükséges kiszolgáló funkciók, főzőkonyha, valamint a csoportszobák is helyet kapnak majd.

A bölcsőde jelenleg 26 férőhelyes, 2 csoportos (Katica csoport és Napsugár csoport), melyekben a gyermekek szakszerű gondozása és nevelése folyik. Kilencvenhat százalékos kihasználtsággal működik, így nagy szükség van a bővítésre.

Ennek keretében tervezik, hogy a meglévő épületrészben egy elkülönítő és egy orvosi szoba is helyet kap majd. Ezenkívül kialakítanak 7 parkolót, melyből egy mozgássérült-parkoló lesz, valamint az épület bejárata is akadálymentesen lesz megépítve.

A bölcsőde infrastrukturális fejlesztésével, a 14 db újonnan kialakított férőhely biztosításával lehetőség nyílik az anyák számára, hogy visszatérjenek a munka világába. Emellett az újonnan kialakítandó férőhelyszám 2 fő felvételét jelenti, ami szintén a foglalkoztatás növelését segít elő. 

Fejlesztés költsége: 126 913 074 Ft

A fejlesztés folyamatban van, várható befejezés: 2019. 01. 29.

 

Előző Még több fejlesztés >