AZ EGÉSZSÉGESEBB SZÉKKUTASÉRT

TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1108

Székkutas

A projekt részeként sor került a lakosság rendszeres testmozgását elősegítő programok (pilates, gyógytorna, zumba, úszás) megvalósítására, az egészségesebb életmód kialakítására, szűrővizsgálatok és szakorvosok által tartott előadások megrendezésére. A pályázat részeként, a 2013. október 19-én megrendezett Egészségnapon 11 csapat, 50 fő mérte össze ügyességét a családi bajnokságon. A szűrővizsgálatokon 175 fő vett részt, míg a délutáni táncfoglalkozásokon 33 fő jelent meg.

Több százan kapcsolódtak be a Székkutas Községi Önkormányzat által szervezett egyhetes (2014. április 1–5.) rendezvénysorozatba, melynek részeként előadások hangzottak el a víz fontosságáról, a szívbetegségekről, a cukorbetegségről és az alkoholizmusról is.

A helyi általános iskolások vetélkedőn, míg az óvodások játékos foglalkozásokon vehettek részt. Mindezek mellett pilates, zumba és gyógytorna várta az érdeklődőket. Hatalmas sikert aratott a családi bajnokság, ahol 13 csapat (80 fő) mérte össze ügyességét, és a Salátabár is, mely a nap folyamán közel száz főt látott vendégül, és a recepteket is megkapták az érdeklődők. Az Egészséghét keretében szervezett szűrővizsgálatokon 188 fő vett részt.

Fejlesztés költsége: 10 000 000 Ft

A fejlesztés befejeződött.

Előző Még több fejlesztés >