KÜLTERÜLETEN ÉLŐK EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSE SZÉKKUTASON

143-2/2016/HERMAN

Székkutas

A Székkutas Községi Önkormányzat részéről a Földművelésügyi Minisztérium által, a Tanyafejlesztési programban kiírt: az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében A TELEPÜLÉSI ÉS TÉRSÉGI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSÁRA (TP-1-2015) című pályázati felhívására benyújtott projektjének keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg.

 

Egészségfejlesztési programok:

A, Tini és a fiatal felnőtt nőknek a pozitív családtervezésről egy kötetlen beszélgetéssorozat biztosítása fiatal rezidens medikák segítségével, összesen 45 órában, Székkutason és Kakasszéken.

B, Előadások szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséről, és a betegségek korai felismeréséről, belgyógyász szakorvos előadásában, 2×1 órában, Székkutason és Kakasszéken.

C, Daganatos megbetegedések megelőzése és a betegségek korai felismerése előadás, belgyógyász szakorvos által, 2×1 órában, Székkutason és Kakasszéken.

D, Diétás tanácsadás, dietetikus segítségével, 2×2 alkalommal, 4-4 órában.

Egészségvédelmi programok:

A, Emlőszűrő-állomáson emlőszűrés a 45 és 65 év közötti hölgyek számára, illetve a háziorvosi beutalóval rendelkezőknek diagnosztikai vizsgálat 1-1 alkalommal Székkutason és Kakasszéken.

B, Általános állapotfelmérés, életmód-tanácsadás és rizikószűrések (vércukor, koleszterin, a 45 feletti férfiaknak PSA-vizsgálat), vérnyomás, a dohányosoknak CO-mérés, érszűkület-rizikókockázat szűrése ABI-készülékkel, zsírszázalékmérés, csontsűrűségmérés), összesen 2-2 alkalommal Székkutason és Kakasszéken.

C, Szakorvosi szűrővizsgálatok: bőrgyógyász, nőgyógyász, urológus segítségével, 2-2 alkalommal Székkutason és Kakasszéken.

Fejlesztés költsége: A projekt összköltsége 2 200 000 Ft, melyből a támogatási összeg 1 999 999 Ft (90%)

A fejlesztés befejeződött.

 

Előző Még több fejlesztés >