PÁGER MOZI ÉS RENDEZVÉNYHÁZ REKONSTRUKCIÓJA

Makó

Magyarország Kormánya 1850/2016. (XII.23.) határozatával döntött a Páger Mozi és Rendezvényház rekonstrukciójának támogatásáról. Makovecz Imre életművének gondozására elkülönített forrásból valósul meg a felújítás, a Makona Kft. 2003 májusában készített tanulmánytervének felhasználásával. A Támogatói Okirat 2017. január 27-én került aláírásra. A helyi védelem alatt álló épületrész teljes felújítást igényel. A makói moziba járó közönség régi vágya, hogy a kor követelményeinek megfelelő minőségű vizuális és akusztikai élményt nyújtani tudó filmszínház és új közösségi rendezvényház épüljön a jelenlegi romos épület helyén.

A tervezői feladatokat, a MAKONA Építész Tervező és Vállalkozó Kft. látja el. A tervezés folyamata többlépcsős. Az egyeztetések során különösen nagy figyelmet fordítottak a tervezők arra, hogy az épület értékeit megőrizzék, minél nagyobb részét megtartsák, ugyanakkor egy rentábilisan működtethető, az igényeket színvonalasan kiszolgáló, korszerű épület kerüljön kialakításra.

A MAKONA Kft. 2017. 10. 11-én bemutatott terveinek egyeztetése alapján a meglévő mozi épületrészének megtartásával kerül kialakításra a rendezvényterem, mely befogadóképessége 220-250 fő. A mozi befogadóképessége 67 fő lesz. Helyet kap az épületben egy büfé, továbbá klubszobákat alakítanak ki a funkciónak megfelelő raktárhelyiséggel. Az előtér több feladatot is ellát, kiállítótérként is szolgál majd. A padlástérbe kerül a gépház és egyéb műszaki kiszolgáló funkciók.

Fejlesztés költsége: 600 000 000 Ft

Fejlesztés folyamatban, várható befejezés: 2019. 08. 31.

Előző Még több fejlesztés >